Fra Katedral til kro? Stemingsrapport fra vårmøte i NBF O/A

Den 23. april arrangerte vi vårmøte i samarbeid med Norsk Bok- og bibliotekhistorisk selskap. På programmet stod orientering og omvisning på det nylig renoverte Nasjonalbiblioteket, i tillegg til et kåseri fra Øivind Frisvold.

For en bra ettermiddag og kveld det ble! Det var inspirerende å høre hvordan Nasjonalbiblioteket har tilrettelagt og åpnet opp for nye brukere. Og «historietimen» med Øivind Frisvold skuffet ikke. Å kjenne sin (bibliotek)historie er nødvendig for å forstå nåtid og framtid. Øivind trakk fram hvordan den amerikanske bibliotektradisjonen har hatt stor betydning for hvordan norske bibliotek har utvikla seg. I dag mener Øivind vi er på vei til å få det han kaller «teatrale bibliotek». Fra en autoritær formidlingsform til å velge det du vil. Biblioteket som en scenografert markedsplass der du ser og blir sett.

Tusen takk til alle dere som kom (fullt hus!), Inger Stenersen og Marit Vestlie (NB) og Øivind Frisvold.

Bildene under er tatt av Marie Hagen (NBF O/A) og flere bilder finner dere på Facebook-siden vår.