Hvordan er ditt drømmebibliotek?

Dette spørsmålet blir stilt til alle som bor i Oslo om dagen. Byråd Rina Mariann Hansen inviterer til innspillmøter hvor alle kan komme med synspunkter på hvordan Deichmanske bibliotek skal utvikles i framtida. Møtene er en del av arbeidet med en ny bibliotekplan for Oslo i årene 2019 til 2023.

Byrådet ønsker å snakke om følgende:
• Hva skal til for at flere vil bruke biblioteket?
• Hva synes du er godt innhold i biblioteket?
• Er det noe du vil ha mer av, eller mindre av? For eksempel populære bøker, sjeldne bøker, e-bøker, dataspill, ro og stillhet, verktøy, debatter, strikkeklubb, språkopplæring, cafe eller konsertscene?

Norsk Bibliotekforening avdeling Oslo/Akershus ble invitert på det første innspillmøtet som fant sted på Deichmanske bibliotek, Majorstua den 22. januar. Vi benyttet anledningen til å si noe om videre utvikling av filialene på Deichman, det nye hovedbiblioteket i Bjørvika og bibliotekenes rolle som kunnskapsformidler og integreringsarena, for å nevne noe.

Her kan du lese innspillet vårt.

Gikk du glipp av møtet på Majorstua finnes det flere muligheter. Det er planlagt to møter til, henholdsvis på Furuset og Tøyen. Bli med!